De Tekenpraktijk

werken met beeldkracht doet wonderen

Chakra Tekenen

Dit is een geweldige cursus. Het brengt je levensenergie in beeld.

Chakra’s zijn energiecentra in het lichaam. We hebben 7 hoofdchakra's en heel veel kleine. Tegenwoordig worden daar nog meer chakra's bij gerekend sinds we met de eeuwwisseling naar een nieuw tijdperk zijn gegaan. Er zijn verschillende theorieën maar de meest gangbare en bekende is nog steeds die van de 7 chakra's. 

Bij elk chakra hoort een trilling, beweging en levensgebieden zoals bijvoorbeeld eigenwaarde, emoties, seksualiteit, intuïtie, liefde, relaties, manier van communiceren, creativiteit, inzicht, overtuigingen enz. Wanneer je chakra systeem goed werkt, ben je fysiek, emotioneel en spiritueel in balans. En dat zie je vaak in het chakra terug.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze cursus teken je de 7 hoofdchakra's tekenen. Per keer staat een chakra centraal. Je krijgt uitleg, je gaat contact maken en ervaren en tekenen. Elk chakra heeft een eigen opzet die eenvoudig begint en later steeds complexer wordt. Je leert stap voor stap hoe je met passer en liniaal de chakra-mandala construeert. Tenslotte ga je deze inkleuren volgens de kleurrichtlijnen die bij het chakra horen. Tijdens de cursus werkt je aan de eerste uitwerking maar het meeste zal je thuis doen. 

Je krijgt per keer een module mee. Hierin staat o.a informatie in over het chakra en vragen over het levensgebied waar het chakra voor staat. Dit bij elkaar maakt dat je meer inzicht krijgt over de werking van je chakra's en door het kleurgebruik tijdens het tekenen versterkt je je chakra. We tekenen op kwalitatief mooi papier met potlood.

Hoe werkt het?

Elk chakra heeft zijn eigen trilling en kleurenbeeld. Daarmee maak je bewust of onbewust eigen associaties mee die je in je tekening stopt. Hoewel per keer de opzet van het chakra voor iedereen gelijk is, zal de uitwerking heel persoonlijk zijn en maakt iedereen een eigen 'afdruk'. Ieder stopt er zijn eigen mix van kleuren in, je eigen gevoel met dat chakra en jouw vertaling van de associaties die je maakt. Zo kan je zien hoe het chakra bij jou werkt en tijdens het tekenen zal je ook ervaren hoe het chakra voelt voor jou. Alle tekeningen bij elkaar geven een beeld van jouw chakrasysteem in het geheel. 

Kleur heeft een helende werking.

De energie-trillingen van kleuren hebben effect op ons zenuwstelsel. Tijdens het kleuren beweegt die trilling zich via het zenuwstelsel naar dat deel van ons lichaam dat die kleur nodig heeft. Op deze manier kan kleur een helende werking hebben en wordt de balans in onszelf op een zachte manier hersteld. Door met het onderwerp bezig te zijn, zal het ook in je bewustzijn zijn (door-)werking hebben.

chakra 1- rood

chakra 2- oranje

chakra 3- geel

chakra 4- groen

chakra 5 - blauw

chakra 6- indigo

chakra 7 – violet

Praktisch

De cursus bestaat uit 8 lessen en kan zowel groepsgewijs kan als individueel. De tijd per les kan aangepast worden maar zal rond de 3,5 uur zijn. Kosten zijn 350 euro. Data zijn in overleg. Tussen elke les zit zo'n 3 a 4 weken.