De Tekenpraktijk

werken met beeldkracht doet wonderen

Coachen met beeldkracht

Ik begeleid je graag op weg naar je doel of wat je wilt onderzoeken. We onderzoeken door middel van gesprek, innerlijke beelden, lichaamswerk en andere werkvormen zoals een opstelling (systemisch werk). Materialen en werkvormen zijn afhankelijk bij wat speelt en past op dat moment.

Via expressie, creatieve communicatievormen en door betekenis te geven aan beeldtaal,

komt meer en andere informatie naar boven dan in een gesprek alleen. En dat werkt verrassend en direct.

Bij coachen met tekenen en schilderen gaat het niet om het maken van een mooie tekening of werkstuk. Wat van binnen leeft wordt via het lichaam naar buiten gebracht. Directheid, twijfel, maar vooral het beeld wat ontstaat, is dan van belang. 

       Woord , beeld en voelen. Dát is de kracht van beeldend coachen!

Omdat Creatief Coachen werkt het ook vaak therapeutisch. Coachen is in principe toekomstgericht maar soms even terugkijken is soms nodig om te zien waarom iets je zo raakt of waar iets vandaan komt. Om van daaruit weer beter verder te kunnen. 

Je kan met verschillende vragen komen:

 • Als je verschillende problemen hebt maar niet weet waar te beginnen
 • Meer zicht op je klachten wilt krijgen
 • Wensen of verlangens hebt maar niet verder komt
 • Ander werk wil maar niet weet hoe het aan te pakken
 • Je wilt weten wat je kwaliteiten en talenten zijn en hoe je ze kan inzetten
 • Je fysieke klachten hebt en naar de betekenis daarvan wilt kijken
 • Je moeite hebt met keuzes maken
 • Als je contacten met anderen wilt verbeteren
 • Als je assertiever wilt worden
 • Hoe je je zelf weer op de rit krijgt na ziekte of burn-out
 • Als je minder wil denken en meer wilt voelen over wat je bezig houdt

Wat gebeurd er in een sessie?

Tijdens een sessie bekijken we eerst nader je vraag en wat je wilt bereiken, of juist vanaf wilt. Daarna geef ik je één of meerdere opdrachten waarmee je iets gaat uitbeelden in de vorm van een tekening, schildering of kleiwerkstuk. Er kan van verschillende materialen gebruik gemaakt worden. Het werk wat je maakt gaan we samen bekijken en bespreken. Ik stel je vragen over je tekening of werkstuk en samen geven we betekenis aan jouw beeldtaal. Wat zie je zelf, wat heb je ervaren, wat doet het je enz. Er wordt steeds een koppeling gemaakt naar je doel of waar je naar toe wilt. We kunnen ook een opstelling maken en werken met houten poppetjes en materialen in de ruimte. 

Praktisch

Een intake kost 50 euro en duurt ongeveer 1 a 1,5 uur. Daarna kan je beslissen of je door wilt met een traject. Een traject bestaat, inclusief intake, meestal uit 5 tot 8 sessies. Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur en kost 65 euro. In de laatste sessie zullen we evalueren, ronden we af of kijken we naar een eventueel vervolg.  

In het onderste 1e werkstuk, geeft de verschillende facetten tekentaal weer. De middelste tekening gaat over het opstellen van het veld wanneer we werken op opstellingen en systemisch werken. De laatste is een verbeelding van het hebben van een doel.